De fyra intelligenserna

Efter att min resa mot hälsa hade pågått i ganska precis ett år blev jag påmind om kunskap, tankar och funderingar som jag förtryckt. Hur min resa inte bara borde handla om att återvinna hälsa och tappa minst 50 kilo i vikt. Det fanns mycket goda skäl att titta på livet som helhet och därmed också alla delar av livet utifrån idéer som kommer från Stephen R. Covey. Idéer och en modell som jag föll för för många år sedan. Som jag arbetat med och helt enkelt försökt bli en bättre människa.

Det område jag försökt arbeta mest med är PQ, Physical Intelligence – Fysisk hälsa. Det har ju gått ganska bra – men under den tiden har jag försakat de andra tre områdena; IQ, Mental Intelligence, EQ – Emotional Intelligence och SQ, Spiritual Intelligence.

Kort sagt, oavsett vad jag väger – om jag inte fortsätter att läsa och lära, om jag inte underhåller och odlar relationer och samarbeten eller om jag låter bli att bry mig om integritet, visioner och funderar över mina värderingar och principer – så kommer mitt centralparadigm att fortsätta vara skevt. Den kompass jag försöker leva efter kommer att komma i skymundan. Så får det självfallet inte vara.

Här lägger jag en sammanställning och översikt över min progress för alla de fyra intelligenserna. I länkarna ovan, eller i menyn kan du närmare granska hur förändringarna sker på varje enskild område.

[easychart hidechartdata=”true” type=”vertbaroverlap” height=”200″ title=”De fyra intelligenserna 2013-03-18 (normaliserat)” groupnames=”% av max, max” groupcolors=”DD0000,C0C0C0″ valuenames=”PQ,IQ,EQ,SQ” group1values=”63,43,53,55″ group2values=”100,100,100,100″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *