Nyårskrönika 2015

Alltså det här blev ju i praktiken ett ganska bra år egentligen. Problemet är att jag inte varit så närvarande att jag förstår det. 

Dottern har fått sina första tänder, tagit sina första steg, sagt sina första ord och det är fantastiskt att få följa hennes bakslag och framsteg.

Jag slutade snusa och gick upp 18 kilo. Det är ju lite sisådär såklart.

Det går ibland några få dagar där jag inte tänker på att min återkommande kontakt med sjukvården är hos onkologen. Jag önskade att dagarna vore fler.

Strax före jul gjorde jag den, i tid räknat, lägsta redan hemifrån sedan 1984. Det var faktiskt en större komfortzon att spräcka än vad jag trodde att det skulle vara. Väl på plats hade jag få skäl att åka hem. Väl hemma ville jag helst åka tillbaka. Men den semestern var inte heller helt gynnsam för viktnedgång.

Jag har haft ont i kroppen, främst ryggslut och magmuskulatur hela året. Höger knä har protesterat återkommande, liksom min bästa handled. Ställa om fokus mellan TV och e-pryl i handen går långsamt. Det blir ju bara ett sudd. Så kroppen börjar reagera på mitt slöa leverne och återhämtningen efter träning är plågsamt långsam.  En vanesak hoppas jag, vilket visar sig om jag kommer igång.

2016 då?

Styrketräning, promenader i backar och yoga förutom de övningar jag fått från sjukgymnaster och naprapat. Kanske simma till sommaren. Judo för stå tillbaka lite tills vidare. Det var kul, men det blev svårt att kombinera med styrketräning ur återhämtningsperspektiv. Det blev också svårt att kombinera in i livspusslet i övrigt. Kanske när dottern blir äldre.

När det gäller mat vet jag vad som funkar, nu behöver bara miljön anpassas till det. Att ha wienerbröd på frukosten under semestern indikerar att kontroll av miljö har viss vikt. 😛

Ha ett gott nytt år ni alla. Må ni alla och era familjer vara friska och låt motgångarna vara hinder som kan passeras.

One thought on “Nyårskrönika 2015

  1. Och förhoppningsvis fler blogginlägg under 2016! 😉

    Gott nytt år och med förhoppning om en god fortsättning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *