Den där andra resan som jag aldrig beställde…

För två veckor sedan gjorde jag skiktröntgen nummer 2. Tant sköterska började med att spräcka ett blodkärl i armbågsvecket där kontrastvätskan skulle läggas. Idag ser jag ut som världens sämsta sprutnarkoman.

image

Jag är normalt lite stickrädd. Men nu har jag sedan Augusti blivit lite avtrubbad av alla stick. De senaste har gått ganska dåligt så mitt ointresse av att bli stucken har ökat en del. 
Så förra veckan när jag skulle lämna ett antal nya rör blod för uppföljning och allmän status så såg jag inte direkt fram mot det. Självfallet fick jag en nybörjare. Han satt i ett antal minuter för att ens hitta ett kärl.
Och sedan träffar han inte ens kärlet.
När han letade vidare sade jag stopp. En lite mer erfaren sköterska kom då och då gick det fort och ganska bra.

image

Nu verkar det dröja till jag blir stucken nästa gång,  tack och lov. Idag fick jag träffa min onkolog som kommer att ha hand om min behandling och uppföljning. Det fanns tre fall som kunde inträffa, typ:
* Cancern hade spridit sig.
* Cancern hade inte spridit sig men det skulle vara lämpligt att ge en omgång cellgift för säkerhets skull.
* Ingen spridning och inget skäl att ge cellgift.

Och dra på trissor. Det sista alternativet blev faktiskt beskedet. Fysatansåskönt.
Årliga kontroller förvisso, men det känns enkelt att leva med.

Idag fyller min dotter 3 månader. På onsdag hämtar vi vår nya bil. På BVC träffade vi en kompis som fick en riktig prematur i somras och jag är genuint lycklig över att se att det gått bra för dem. Frugan gjorde också sin sista mjölkdonation till neonatalen. 16 liter totalt lyckades hon klämma ur sig som donation. Jag har förstås inte haft ett dugg att tillföra där, men ändå, som God gärning betraktat är det kanske det finaste vi gjort i år. Jag vet inte om det är det finaste ögonblicket (naturligtvis inte,  vår dotters födsel vinner där), men att göra någonting för de för tidigt födda barnen,  det känns väldigt bra.

Den här veckan började väldigt bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *