Knäuppdatering.

Så hur var det med mitt knä då? Bara bita ihop och ut och springa? Nännemen! Förutom att slemsäcken var ansträngd, men dock inte inflamerad, så var jag rejält öm i ligamenten på båda sidorna om knät. Upptäckte sjukgymnasten – med några bestämda tryck. Själv hade jag varit rätt nöjd om han hade låtit bli.

Det visade sig också att jag översträcker höger knäled för varje steg jag tar. Han (sjukgymnasten) sade att det brukar se ut så hos personer som inte litar riktigt på knät. Jag vet inte riktigt om det har varit någonting medvetet hos mig. Men det är det knä jag haft ont i, till och från, i snart 10 år.

Förutom ett litet träningsschema för styrka och stabilitet fick jag också en stark avrekommendation från att gå/springa mer än nödvändigt. Att gå till och från jobbet (900 meter enkel tur) var acceptabelt, om smärtan inte återkom. Så om jag ska röra på mig, förutom styrketräning, så är jag hänvisad till simbassäng, cykel eller crosstrainer. Varav jag inte gillar endera vidare mycket. Det är så ofantligt mycket enklare att bara plocka på sig ett par skor, ta ut en riktning och knalla iväg.

Det ger mig dock skäl att rulla min gamla häck till cykel till närmaste reparatör för restaurering. Den har inte rullat på en 7-8 år åtminstone, men det kanske är dags nu. Att bara hoppa upp på sadeln, ta ut en riktning och rulla iväg kanske blir nästan lika enkelt som att gå ut och gå.

Uppsidan, däremot, är att jag faktiskt inte har känt av knät överhuvudtaget nu när jag taggat ned. Däremot känner jag av låren och baksidan av höger knä. Jag har börjat fokusera på att inte översträcka knät när jag går. Det har givit mig träningsvärk. Vilket är lite bizarrt, men ändå ett gott tecken på att någonting händer. Låren har jag ont i för att jag nu börjat köra genom träningsprogrammet. I morgon kommer jag antagligen inte att vilja gå nedför trappor. Troligen kommer jag att röra mig som en cykel, då benen viker sig och jag rullstudsar ned för trappstegen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *