Post nummer 200

Jag har dragit lite på den här posten. Post nummer 200. Det har gått 91 veckor sedan start säger mitt excelblad. Men det är kul att jag inte lagt ned bloggen helt.

Det har hänt lite sedan sist. Huset är till sist sålt. Så det är mycket att stå i även nu. Så klart. Alla lådor är inte packade och i morgon är det exakt en månad till dess att tillträde ges till lägenheten. Det ska bli skönt.

Lite mindre tråkigt är förstås att jag inte får riktig ordning på motion och mat. Även om viktkurvan inte skjutit iväg så har det blivit några julgodisar och pepparkakor för många. Men jag för matdagbok dagligen numera och jag införskaffade nyligen en i sammanhanget ganska dyr stegräknare. Men tycker man om teknik så gör man. Jag försöker också följa upp blodtryck och urinketos lite mer. Men pepparkakorna gör ju att det senare tappar lite poäng. Men jag har i alla fall några former av planer på vad jag ska ta mig till under våren. Hur jag skulle vilja kunna äta och hur jag skulle vilja kunna motionera. Vi får väl se hur det går när det lugnat ned sig med jobb, flytt och allt annat som upptar tid och energi. Det är rysligt lätt att det blir en dålig spiral av allt sånt där som händer.

Jag lär mig, nu när jag för matdagbok, väldigt mycket om hur jag fungerar. Eller snarare, hur dåligt min kropp fungerar när det gäller mat. Även om det kanske inte har blivit några plötsliga insikter, blir det så mycket enklare att kunna dra slutsatser om hur min aptitreglering (inte) fungerar som den borde. Och då förstås blir det mycket enklare att försöka lista ut hur mina coping-strategier måste se ut. Det ska förstås bli än mer intressant att se om de förändras om kroppen någonsin kommer i fas med sig själv. Den som lever får se.

Viktgrafen ser numera ut så här:

Fortfarande inte under de magiska 100kg. Men det kommer nog förr eller senare misstänker jag.

Jag har som ambition att dra igång skrivandet här igen. Jag vet inte i vilken eller vilka former det kommer att ske. Jag vet inte till vilken grad jag ska skriva om övervikt, blodtryck eller diabetes – eller till vilken grad det ska bli ett vetenskapsmagasin med kopierade nyheter. Eller om det blir en recept- och matsida.

Antagligen blir det nog en salig blandning. Den enda gemensamma nämnaren får väl då kanske vara att allting centreras omkring mina funderingar om saker och ting. Just nu är jag så pass stressad av flytt och jobb att jag inte är helt lätt att tas med. Det var länge sedan min stubin var så kort som den är nu – men jag kan samtidigt inte heller riktigt göra någonting åt saken. Att helt plötsligt oflytta eller byta jobb känns lite väl drastiskt – men jag kommer nog inte att palla situationen som den är just nu länge till. Helst vill jag bara stänga in mig i den där lådan för att få vara i fred. Men eftersom jag är bästa polare med Murphy så tenderar det att i praktiken bli helt tvärtom. Jag har inget större önskemål om att vara poppis.

Så om det faktiskt inte uppdateras så mycket här, är det för att jag har så mycket annat att pyssla med. Inte för att jag inte vill. För vill, det vill jag nog mer än på länge.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *