Vaccin mot diabetes – hur coolt skulle inte det vara?

Researchers at Finland’s Tampere University have identified a set of viruses they believe to be responsible for Type 1 diabetes, and they have formulated a vaccine for it that has had promising results in mice.
via Pocket http://boingboing.net/2013/10/22/promising-work-on-diabetes-vac.html

Jag är förstås ingen dumsnut. Även om man använder möss vid labratorietest för att de är fysiologiskt lika med människor, men förstås inte lika kontroversiella som att (alltid) använda andra primater, så är de faktiskt inte människor. Så vare sig det fungerar bra eller inte alls för människor – vilket fantastiskt framsteg det här skulle kunna innebära. Diabetes, även om den sköts väl, är en gräslig sjukdom att behöva drabbas av. Ingen borde behöva drabbas av det. Och här finns i alla fall en möjlighet med steg i rätt riktning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *