Flyttkartonger och sånt

Så, lägenhetsköpet är nu klart med alla parter, nu återstår bara att erlägga resten av pengarna och flytta ut ur huset och in i lägenheten. Lyckligtvis händer inte det förrän närmare nyår och antagligen på andra sidan nyår.

På måndag ska fotograf hit och ta lite bilder för husförsäljningsannonserna. Till dess ska det städas och plockas och röjas. Det hade jag inte riktigt tänkt på – men det är ju klart att det är så. Det är första gången jag flyttar från någonting som jag betalat för och där någon kommer att betala mig för att få ta över. Jag har ju bara bott i hyresrätter tidigare. Det är förstås lite mer att tänka och fundera på.

Hur som helst, vinden, som varit i en mindre organiserad status har nu fått varje kartong öppnad, granskad och omfördelad i andra lådor, påsar eller högar. Någonting som jag hört sägas massor av gånger är

Vad mycket skit man drar på sig

Det lustiga är att jag faktiskt inte hittar så mycket skit jag dragit på mig. Visst, jag har fått ihop en hel kartong med elskrot – kablage och elektronik som inte får följa med till nästa boende. En fyra pappkassar med böcker, hittills, kommer också att få finna någon ny ägare via Erikshjälpen, eller värma oss i mörkret efter kommunalt bokbål. Men det är förvånansvärt lite grejer jag plockar upp och säger: “Varför har jag sparat den här mojängen”.

Det kanske låter som om jag är en hoarder, men faktum är att jag inte har skaffat mig så mycket mojänger. Alternativt, de flesta mojängerna har redan blivit slängda. Oavsett vilket, när man väl granskar och packar om så stöter man så klart på en hel del som ska kastas. Men det är ju snarare en annan typ av val; den här mojängen har jag inte plats för eller den här mojängen kommer jag inte att använda eller få behov av. Precis som vilken sås som helst så kommer det här att reda sig.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *