Kokosbollar på ända.

Jag respekterar inte dessa vidriga företeelser så pass mycket att jag tänker rotera bilden.

För 22 år sedan, när jag fyllde 17. Firades jag av mina kamrater på Selånger Marknad. Jag fick en Teenage Mutant Ninja Turtle mask med tillhörande svärd. Någonting mellan tanto och wakizashi i storlek. Så jag var väl nästan Leonardo, skulle jag anta.

Jag fick också en låda, större än den på bilden – samt rättvänd, med 16 stycken äckliga bollar med äckligt vitt klägg och urusel chokladkvalitet. Till det, två stycken byxvarma, kolsyredränerade burkar Coca Cola. Sedan fick jag åka karusell. Vilka jag ville! Jag vill inte åka karusell alls. För det är ingen mysig upplevelse. Men jag fick åka ändå. Centrifuger och virvelvindar. Med äckligt vitt skum och varm Cola i magen. Det var också en ganska folktom söndag på Selånger Marknad då vädret var lite sisådär. Så mina “kompisar” bad karusellförarna att köra på lite extra – eller låta resenärerna sitta upp och ned lite längre i någon av de demoniska monstermaskinerna. Med magen pressad mot säkerhetsbygeln. Magen som var full av de äckliga bollarna.

Av alla mina födelsedagar, kanske med undantag av min 30:e födelsedag är det denna jag minns bäst. Eller kanske mest är bättre uttryckt.

Jag kan fortfarande inte äta dessa styggelser. Det vänder sig i magen på mig. Jag åker inte heller karusell – men denna söndag påverkade inte den delen särskilt mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *