39 år gammal, uppenbarligen.

I går fyllde jag 39 år. Hurra.

Jag fick presenter av min fru. Hon är duktig hon!

presenter2

Laser-infraröd-skjuta-pew-pew-på-maten-termometer, två trattar i rostfritt stål och rakvatten. Vilket då förstås innebär att min fru tycker att jag luktar illa, spiller när jag försöker hälla saker från ett ställe till ett annat samt att jag aldrig får maten att bli bra (bränner den, eller tillagar på en för låg temperatur). Fast jag är nöjd, oavsett vilka baktankar hon än hade.

Jag är nu inne på fjärde veckan i sträck med ont i halsen. De första 10 dagarna var det som vilken svullen halsmandel som helst, men sedan dess har det mest gjort ont inuti struphuvudet. Men inte när jag pratar, nyser, hostar eller skrattar. Sällan när jag sväljer. Inte när jag pratar, och inte heller har jag blivit hes. Men om jag gäspar. Eller … och häng med på denna, när jag tänker på att sjunga ljusa toner. Då sticker det till som bara den i nedre delen av struphuvudet, typ där jag skulle inbilla mig att stämbanden fäster. Spänner jag dem, då gör det ont. Sjunger jag ljusa toner, däremot, gör det inte ont. Märklig apparat den där kroppen.

Men idag kändes det bättre. Det känns bra. Jag hoppas att det går till sig helt så jag kan börja motionera som folk igen. Det kliar lite i kroppen nu med massor av veckor omotionerat på grund av trasigt knä. Och nu halsen. Det känns lite tröttsamt och det har inte direkt gjort att mina motionsmål kommit framåt.

Jag har också funderat lite mer på min vikt som nu varit statisk i ungefär ett år. Den senaste veckan (bortsett från gårdagen, egentligen) har jag varit mycket mer strikt än tidigare. Men det har varken gjort från eller till. Så nu började jag leta efter fler parametrar. Viktminskningstakten minskade rejält när jag började med min andra blodtrycksmedicin. Inte för att jag tycker att det är övertydligt att det skulle påverka (när jag läser FASS) så är sammanträffandet rätt typiskt.

Det skulle också vara väldigt ironiskt om det faktiskt vore så att för att jag ska få ned mitt blodtryck måste jag motionera, sköta kosten och gå ned i vikt. Eftersom det inte sker automatiskt äter jag medicin för att sänka blodtrycket. Och det i sin tur ser då kanske till att min vikt inte minskar. Med kosten kan jag inte göra mer för blodtrycket. Inte heller motionsmässigt har jag fått någon större framgång, även om det så klart har hjälpt.

Moment 22 när det är som sämst.

Jag ska försöka strikta till mig någonting alldeles löjligt här framöver och se till att jag håller i det under en lite längre tidsperiod. Om det fortfarande inte ger någon tydlig och märkbar effekt. Jag har trots allt 25 kilos övervikt kvar, ungefär, så vikten borde rinna av mig om jag är strikt med kosten. Men det blir väl någonting jag får ta i diskussion med min läkare. Det måste vara värt att under en period minska lite på medicinen och riskera lite högre blodtryck för att se om vikten börjar rasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *