Nej, jag väger inte under 100kg.

Så, jag testade sajten https://ifttt.com som ser bra skoj ut, och med tid kommer jag säkert att komma på riktigt vettiga användningsområden för den. Men jag bestämde mig för att göra ett “Fire and Forget”-test först.

Så, vad gör den där sajten? Den möjliggör skapande av triggers via vad den kallar kanaler. En kanal är Facebook, en annan Gmail. I teorin kan man göra så att

OM jag får ett mail med en specificerad rubrik (det här är triggern) DÅ ska en post skrivas på Facebook i mitt namn. Till exempel skulle jag kunna välja att så fort jag får ett spammail som uppmuntrar mig att använda en produkt som förstorar min penis så skulle jag kunna citera det mailet på Facebook, med avsändare och tydligt uttrycka i en statusuppdatering där att “Min penis är stor nog redan. Jag har redan svarat på den här typen av mail de senaste 10 åren”.

Många statusuppdateringar skulle det bli, med avseende på hur mycket spam som dyker upp hos mig.

Hur som helst, min nya våg kommunicerar över WiFi och skickar automatiskt min vikt, approximerad fettprocent och puls till tillverkarens hemsida (samt till Runkeeper som jag använder för att bokföra min träning med mera). Withings.com fanns också som kanal, och därmed kunde jag göra en trigger som sade att

OM vågen visade mindre än 100 kg DÅ postas ett förutbestämt meddelande till Facebook som säger “Äntligen! …”. I eftermiddags, då jag vägde mig (och vågen stannade på 105,3 kg, ny toppvikt för de senaste 11 veckorna – jag återkommer till det) så tyckte tydligen ifttt.com att 105,3 < 100 och postade därmed mitt jubelrop på Facebook.

Men så var det alltså inte i verkligheten. Däremot är jag imponerad över de närmare 30 Likes jag fick på en dryg timme. Tack alla för att ni bryr er och engagerar er. Men det kommer nog en ny chans när semestern är över.

För jag äter glass, dricker vin och äter potatis. Inte hejdlöst och okontrollerat, men tillräckligt mycket för att binda upp vätska. När jag väl står över – om en dryg vecka, så kommer jag att pissa konstant i ett dygn och återigen landa strax under 104 kg – skulle jag gissa. Just nu, de närmaste dagarna kommer det att lagas mat i mängder. Eller tja, till 24 personer i alla fall. Whiskyklubbens sommarprov står för dörren och undertecknad fixar maten i vanlig ordning. Just nu har jag lite trubbel med att göra den bästa friterade potatisen någonsin. Hittills har den underpresterat rejält. Det hjälpte när jag faktiskt kontrollmätte att när fritösen anser att 190 grader är uppnått – så är det i själva verket 155 grader. Nu ska jag inte fritera potatisen i 190 grader, så klart. Men när resultatet blev uselt vid fritösens 170 grader (135 i praktiken) så ville jag se hur högt jag kunde få upp temperaturen.

Så i morgon ska det shoppas en ny fritös och återigen ta fram den perfekta potatisen. (Tips behövs inte, även om tanken är god. Jag är nu nere på molekylärnivå för att manipulera potatisen som jag vill ha den. Är du på samma nivå, kör på för bövelen, bara så att du är medveten om att jag inte skjuter från höften… 🙂 )

Viktgrafen fick sig en semesterbump hur som helst. Så här ser den ut nu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *