Hamburgerdieten

Den här veckan och helgen blev återigen en tur till dekadensens rike. Igår söndag provade jag den beryktade, eller helt okända, hamburgerdieten. Det blev hamburgare till lunch, middag och kvällsmål. Lördagen bjöds det på mat i vårt residens och även där en hel del läskiga kolhydrater. Planerade sådana, men kolhydrater likväl.

Så någonting annat har jag gjort den här veckan, rört mig lite mer än vanligt eller så, för i eftermiddags, vid min vanliga invägningstid, visade vågen under 104 kg. Vilket inte är någonting jag varit bortskämd med. Nu blir det hård styrsel på matintaget åtminstone fram till midsommarafton. Träningstider och träningsprogram är inbokade. Med lite envishet kanske jag nu äntligen kan lägga in en växel och kliva under tresiffrorsgränsen.

En gammal elev till mig har nu kört sin resa i 46 veckor och tappat lika många kilo. Det ger mig både glädje och skapar ödmjukhet. Jag är grymt imponerad. Han har inte valt samma väg som jag, vilket bara bevisar att det inte finns en enda sanning. Men i fråga om persistens så kan jag bara böja huvudet i respekt. Grymt mannen, grymt!

Den här veckan kommer skatteåterbäringen. Då blir det ett par nya leksaker inköpta. Och till nästa måndag hoppas jag på att det blir nya grafer att presentera. Normalt skulle det ha varit inmätningsdags nu också, månadsbryt och allt, men det finns ingen mening att visa en horisontell linje ännu en månad. Jag återkommer när jag börjat gå ned i vikt igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *