Fasta, schmasta!

Ok, det där med att försöka fasta flera dagar i rad är det bara att glömma för mig, i alla fall just nu. Jag kör vidare på min intermittenta fasta – för den är inte horribel och jag mår bra på den. Men jag är på tok för vek för att palla flerdagarsfasta – tja, när kylskåpet dignar av saker som är goda att äta.

Det blev ingen årspost heller. När jag väl satte mig för att summera så tyckte jag nog att årssummeringen och marssummeringen egentligen beskrev allt det där som jag känt och upplevt redan. Men nu har det alltså gått över ett år. Ett år där 4 månader bestod av ett maffigt ras i vikt och 8 månader bestått av stiltje. Men visst, jag är inte på något vis olycklig över att jag bevisligen kan hålla en vikt när jag väl uppnått den. Någonting jag aldrig kunnat tidigare. Man måste väl anse att 8 månaders stillestånd är ett resultat så gott som något.

Men vart tar jag vägen från och med här. Jag har fortfarande 25-35 kilos övervikt. Som är skadligt på alla sätt och vis. Jag är på tok för medicinerad och jag har fortfarande kondition som en, tja, halvdöd gnu på savannen.

Under de senaste kanske tre månaderna eller så har jag och frugan kört med en LCHF-variant av City Gross matkasse. Dvs plocka bort alla normala kolhydratkällor och bara äta resten. Det blir lite fettfattigt förstås och kanske lite för mycket kolhydrater. Jag borde nog upprätta en korrekt matdagbok – eller bara bli mer restriktiv med de kolhydratrikare grönsakerna och den mängd tomat i sockrade former som kan förekomma i recepten.

Och så får jag väl börja springa och lyfta skrot. Eller nåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *