… och där börjar andra halvlek…

Så, tjugondag Knut har passerat och därmed också kolhydratsdekadensen som kallas Jul och Nyår. Nu börjar andra halvlek och återstående kilon ska tappas, styrka ska vinnas och resterande hälsoeffekter ska uppnås.

Med dagens invägning så återstår alltså 26,5 kilo att tappa. Första delmål är förstås att komma under 100kg. Någonting som borde ha skett för länge sedan. Nu är det dags.

I två veckor, med paus för kommande helg, blir det “avgiftning”. Två till tre proteinshakes och ett vanligt mål mat per dag. Och vanlig mat betyder då, förstås, lågkolhydratmat.

Förutom shakes tar jag ALA, Q10 och Magnesium för dess hälsoeffekter. Till helgen blir det lite utmaning i och med att det är dags för årets Whiskykryssning. Så jag kan välja att se de närmaste fem dagarna som viloperiod för levern innan den ska få jobba. Matmässigt är det inget problem att hålla sig i skinnet i alla fall.

Och under tiden, medan det är skitväder ute, roar jag mig inomhus med följande träningsprogram. Det går fort, det är relativt skönt och även om det inte ger tillräckligt med motion för hjärtat, så får det vara adekvat till dess det inte är dåligt väder. Ja, det finns “dåligt väder” oavsett vilka kläder jag har eller inte har..

Avslutningsvis en viktgraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *