Den 32:a veckan sedan start.

En modest nedgång vid dagens invägning. Jag känner mig lättare i kroppen och jag har rätt mycket fysisk energi som vill komma ut, därför blev jag faktiskt lite förvånad att det inte syntes mer på vågen. Men all nedgång är bra nedgång (i alla fall de närmaste 20 kilona).

Men jag är hur som helst i god form och vigör. Min psoriasis bleknar bort vecka för vecka och jag tror att jag måste göra en djupdykning i vad vetenskapen tänker och tycker om reducerade symptom av autoimmuna sjukdomar i allmänhet. Senast idag läste jag en artikel där en  medicin mot psoriasis vid en studie verkade symptomreducerande för en grupp med Chrons. Tyvärr är inte observationer samma sak som data. Jag vet att jag inte är ensam om att må bättre av lågkolhydratkost – men frågan är om det är kolhydraterna specifikt eller om det är lektinerna i baljväxter – vilka jag också avstår från. Det här tänker jag läsa på lite om och kanske dessutom skriva lite om.

Jag har också gjort slag i saken och börjat pilla med lite information om min resa ur ett mer vetenskapligt perspektiv. Det tråkiga är att det finns så många sidor som säger nästan samma sak – så jag har valt att beskriva det bara utifrån mitt perspektiv och mina erfarenheter, med det stöd som finns. Det kanske inte blir de mest länkade sidorna när det gäller kall och hård fakta – men det finns alltid någon som är nyfiken. Att inte dela med mig av mina erfarenheter när jag med facit i hand genomgått en relativt omfattande livsstilsförändring vore ju en synd. Jag hoppas att jag kan slå på knappen “publicera” för sidorna snart framöver.

Motionen lyser dessvärre fortfarande mycket med sin frånvaro. Det har blivit en sporadisk promenad här och där, men inte så mycket mer. Det känns lite tråkigt att jag tappat tempo, men det verkar verkligen inte som om tiden “finns över” på samma sätt som det gjorde tidigare. En stark misstanke jag har är just höstmörkret. Inte så att jag är mörkrädd, för det är jag inte. Inte heller att det är kallare ut känns som det påverkar. Men det är mycket mer motigt att gå ut vid 22 på kvällen nu när det varit mörkt i flera timmar, än vad det var i somras.

Och sedan har jag haft lite mer att göra än vad jag hade under sommarperioden. Även om det inte borde få prioritera bort någonting så viktigt som motion, så har traskandet ändå fått stryka på foten.

Till nästa vecka ska jag sammanföra de olika vågarnas grafer. Inte för att det är svårt att upprätthålla två linjer, men det känns inte som om det ger så mycket effekt. Det känns mest bara som om det blir plottrigare. Här är den i alla fall: 103,4 blev invägningsvikten, vilket är -0,5kg sedan förra veckan och -26,1 sedan start. Det innebär att det är 23,4 kilo kvar till mitt mål på 80kg.

Nästa vecka ska vi se vad måttbanden säger. Om jag tittar till bälte och byxor så misstänker jag att det försvunnit någon centimeter här och där även denna månad.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *