Avsluta ett inlägg med en fråga…

Någonstans i ‘Blogga för dummies’ finns det ett kapitel om att man ska ställa en fråga till sina läsare i slutet av inlägget. Jag ser det på alla språk och i massor av bloggar jag läser.

Själv tycker jag att det känns ganska plastigt att behöva fiska efter kommentarer. Så, tycker du som läsare att det är ok att bloggaren fiskar efter kommentarer?

2 thoughts on “Avsluta ett inlägg med en fråga…

 1. Min motfråga blir om du saknar kommentarer? Vill du ha dem?

  För att svara på din fråga, jo det tycker jag är ok. Hela idén med att blogga är väl för att få uppmärksamhet på någon nivå. Trist då om ens läsare inte ger några andra livstecken ifrån sig än som en delmängd i nån statistik.

  Tjing

  1. För min skull föredrar jag kommentarer i verkligheten eller de som dyker upp på Facebook över de som hamnar i bloggen. Det personliga mötet slår dock allt.
   Om jag läser en blogg och tycker någonting om inlägget så kommenterar jag, vare sig jag blivit fiskad till det eller inte.
   Just den här posten, däremot – om än kanske lite för övertydligt för att komma från mig – var nog mest av allt ett ironiskt inlägg i blogosfären. Jag skulle helst ha velat lyckas med en rekursiv meta-ironi, men det kräver nog expertis som jag inte har ännu.
   (Eller har jag det…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *