Allting är spritens fel! Allting!

I lördags vankades det whiskyprovning hos Kopparpannan. Dagens till ära hade jag bakat lite Scottish Shortbread, att mumsa på till whiskyn. Självklart provade jag en per bakning redan på fredagen och det blev också ett par på lördagen under provet. Och sedan någon till på kvällen när jag väl kom hem och såg de som inte fick plats i kakburken som jag hade med mig till whiskyprovet.

Visst har jag fuskat lite här och där med att stoppa i mig mer kolhydrater än vad jag tycker är lämpligt vid ett antal tillfällen. Hamburgare, pizza och motsvarande. Men, jag har egenligen inte ätit något riktigt sockrat godis. Hmm, nu när jag funderar på saken, det har ju slunkit ned någon vit chokladkaka vid tillfälle. Nåja, även om det har blivit något avsteg här och där med godis har inte sockertrollet slagit klorna i mig på det vis det blev den här gången.

Sockersug, på riktigt, fullt blås. Ofantligt obehagligt, svårmotståeligt och, tja, vämjeligt. Nu var kvällen sen och det fanns inte socker i obegränsade mängder tillgängligt, men det blev en macka och en bunke popcorn. Det kunde förstås ha blivit mycket värre. Jag menar, så där äter ju gemene man (om inte värre) vid fredags- eller lördagsmyset.

Jag vägde 109kg på söndag morgon. Nej, jag åt inte 3kg popcorn, macka eller shortbread. Inte heller drack jag motsvarande mängd whisky. Däremot motsvarande mängd vatten. Jag åt någonting kolhydratrikt, jag drack en halvliter vatten. Och så höll jag på under hela lördag kväll. Ja, jag fick nog i mig 3 liter vatten på hela kvällen.

Nyss, måndag eftermiddag, vägde jag 106,4kg. Vet ni vad jag har gjort mellan möten idag? Jag har lämnat tillbaka vattnet jag drack i lördags. Och antagligen gjort mig av med det mesta av sockret. Så, fyra hekto upp sedan förra måndagen. Men vad gör väl det? Sockertrollet är inte längre vid min sida och dess senaste besök påminde mig om hur olämpligt det är för mig att överlämna mig själv i dess händer.Jag kan gärna baka shortbread igen. Lyckligtvis vet jag hur de smakar nu, så jag behöver inte prova nästa gång.

Ja, så här ser grafen ut, ännu en vågtopp skapad. Ska jag se till mönster så kommer det att se fint ut nästa vecka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *