Veckouppdatering 2012-07-16

Tja, min förhoppning om att vikten bara skulle smälta av mig blev inte infriad. Men men…

Jag har däremot gjort slag i saken och handlat lite. En räcka böcker om paleolitisk kost – då jag ändå äter åt det hållet men inte läst någonting som Loren Cordain skrivit tyckte jag att det var på tiden att göra någonting åt det. En bok om zenmeditation samt en bok med DVD om Tai Chi för nybörjare. Nej, jag är inte så korkad att jag tror att jag kan lära mig Tai Chi från en bok – eller en DVD, men att röra på mig och andas lugnt är bra för mig – oavsett om det är renlärigt eller inte.

Jag tog också och köpte mig en pulsklocka och ett par “walking” skor. Skorna ska returneras i morgon. Hälarna glider upp och ned i varje steg, automatiskt skavsår inom 200 meter. Det blev varmt och obehagligt av friktion redan efter 50 meter. Synd. Men att ha en pulsklocka kändes bra. På dagens korttur kom jag upp i 159 som högsta puls och 137 i snitt. Så hjärtat får jobba. Det är bra.

Den här veckan, eller i alla fall slutet av den har varit en prövning för mitt blodtryck och blev en fantastisk övning i anger management. På torsdag kväll fick jag uppleva någonting fullständigt orimligt. Eller, det var orimligt i min värld i alla fall. Maken till oförstånd berörde mig djupt. Samtidigt förstod jag att jag omgav mig med folk som satt upp en fantastisk fasad baserad på lögner. Och att en del antingen inte tar ansvar för sina handlingar eller att man faktiskt helt saknar empati eller föreställningsförmåga. Det blev en blandning av det djupaste förakt, äckelkänsla och en enorm besvikelse. Det är någonting jag inte kommer att kunna lägga bakom mig i första taget men det finns i alla fall en plan baserad på konfrontation. Korten ska upp på bordet, sanningen ska fram och fasader ska krackeleras.

Jag beklagar att jag inte är mer öppen och ärlig med vad det här handlar om. En dag, som en del i min egen bearbetning, kanske jag skriver om det – men eftersom det inte är jag som är primärt drabbad av det – och den har bloggen handlar om mina känslor och mina upplevelser kommer inte sanningen fram här i första hand. Det har gjort att promenaderna gått lite fortare då jag haft någonting konkret att tänka på. Samtidigt har det inte givit mig ett överskott av välvillig energi – därav lite färre bloginlägg än vanligt. Men jag sökte i alla fall inte tröst i mat, alkohol eller nikotin. Det gör mig, i allt detta, ändå stolt.

Sedan 48 timmar tillbaka plockade jag fram min gamla hederliga Protein Power-bok. LCHF i all ära, men de lösa ramarna som ges verkar funka dåligt på mig. Så vi får se nästa vecka om detta får någon effekt eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *