BP mätning i morse och konstant Kalle-Anka-arg

Blodtrycket var högt i morse. Kanske inte så konstigt när medicinen inte hade börjat verka. Kanske konstigt när livsstilsförändringarna inte givit någon större effekt.

Vi bokade en ny tid i morgon, jag och sköterskan, omkring lunchtid, för att se om det var någon skillnad då. Jag har mätt lite grann under dagen själv med min manschett. Idag har medicinen inte haft någon som helst verkan – om jag ska lita på manschetten. Jag begriper, ärligt talat, inte varför det är sådan enorm varians på de mätvärden jag får. Och det är minst sagt ledsamt att det faktiskt inte verkar ha haft någon större effekt att gå ned i vikt osv.

Med det där som start på dagen så blev det här faktiskt en riktig skitdag. Jag har haft en minimalt kort stubin och exploderat gång på gång. Efter det insåg jag att jag nog kunde skippa att ta blodtrycket fler gånger.

Jag har ingen energi, infanterield sedan gårdagens, på tok för snabba, promenad samt ont i musklerna vid skenbenen. Jag är förbannad och uppgiven. Less, trött och irriterad. Det känns som en bortkastad semesterdag och att de senaste två månadernas ansträngning varit förgäves. Om nu livsstilsförändringar inte hjälper – och jag har fan genomfört varenda rekommenderad förändring – vad spelar det för roll då?

Jag vet inte vart framgångarna och energin jag haft tidigare har tagit vägen. Jag förstår inte varför jag inte var Kalle-Anka-arg förra helgen då jag kapade nikotinet. Det borde inte komma en eftersläng 10 dagar senare. För den irrationella ilska som gör att jag nästan klappar till folk som beter sig som idioter med sin kundvagn i mataffären eller skriker åt de som är fullständigt förståndshandikappade när det gäller att använda körrikningsvisare i trafiken, den ilskan känns det som om jag kan relatera direkt till nikotinabstinens.

Åh, förresten, den här posten är bara en ventil – inte ett rop på hjälp. Jag behöver visualisera det jag känner och verbalisera känslorna tillsammans med min fru. Det är vad som behövs för att jag ska kunna titta på mig själv lite mer objektivt och inse vek- och töntigheten i det jag känner under några minuter här och där under dagen. Om jag verkligen behöver hjälp eller stöd, så lovar jag att jag säger till.

Så min plan för de närmaste 24 timmarna, från och med nu, är att få i mig max 1% kolhydrater av det totala energiintaget. Förutom snusabstinens är det den enda andra skillnaden jag gjort sedan jag hade full energi i maj/juni. Oliver, ost och kallskuret, välkomna tillbaka, så får vi se om det går att normalisera känslorna en smula.

Och i kväll/i morgon är det också dags att börja träna styrka. Jag tänkte faktiskt ta den lataste av alla varianter som jag kan komma på just nu och använda mig av hundredpushups, twohundredsquats, onefiftydips och twohundredsitups. Vi får se om jag kan producera några fina grafer för att visa progress också. Jag tänkte i alla fall samla datavärden hur som helst. Så ikväll blir det tester som kommer att visa att jag antagligen ligger i lägsta kategori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *