Promenad idag – blodprov i morgon.

Jag lyckades pallra mig iväg på en liten tur under kvällen. Jag vet och förstår inte riktigt vad jag roar skallen med, men någonting är det. Synd bara att jag inte kommer ihåg vad jag går och klurar på. Tiden går ganska fort i alla fall och bortsett från lite krampkänning i vaden (igen), så kändes det bättre än vad det gjort de senaste äventyren.

Jag har fortfarande inte pallrat mig till någon skoförsäljare – därmed har jag inte fått några nya skor till fossingarna. Men det är lite kluvet det här med. Jag skulle egentligen vilja ha five-finger-skor. Jag tror att det blir lite naturligare och därmed bättre så. Samtidigt, den vikt jag har är inte på något sätt naturlig. Frågan blir ju om det är bra eller dåligt att försöka anpassa och träna fötter och ben till en naturligare gång när kroppen egentligen inte har rätt förutsättningar (eller normala förutsättningar). Även om det känns som om jag skjuter saker på framtiden, så tror jag faktiskt att jag väntar med nästan-barfota-skor tills vikten gått ned ännu lite mer. Fram till dess fortsätter jag nog använda någonting som känns bekvämt och tillåter mig att motionera vidare i vanlig ordning.

I morgon, okristligt nog vid 0800, ska jag till VC Centrum. Jag tror att det är för att ta nya blodprover. Vid senaste försök var tydligen mitt långtidssocker lätt förhöjt samt att min urea var förhöjt. Det ska bli spännande att se om endera blivit bättre. Jag förutsätter också att alla andra värden var helt ok, eftersom jag inte hört någonting om dem. Men ja, det irriterar mig fortfarande att jag inte får alla värden när jag begär dem – utan just att begära ett formellt journalutdrag.

Med tanke på att läkaren drog felaktig slutsats när jag begärde värden senast vill jag gärna ha koll på mina värden själv för att kunna se och tolka eventuella förändringar. Jag har också blivit kallad till distriktssköterska nästa vecka. Jag har ingen aning om varför jag ska dit då. Men det är väl bara att inställa sig. Men jag kan inte låta bli att fundera, är det bara jag som inte förstår varför jag blir kallad – eller inte klarar av att räkna ut det – eller är det faktiskt VC som är riktigt usla på att kommunicera?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *