Veckouppdateringen

Nu har det inte skrivits så mycket på några dagar, så jag tror att jag är skyldig en liten “detta har hänt”. Matjesill innehåller inte bara lite mer kolhydrater än vad man skulle önska, det är också väldigt gott. En pytteliten färskpotatis, en liten bit västerbottenpaj och en tesked (ja, bokstavligt talat), tårta efter kvällsgrillen blev intaget på midsommarafton – förutom allt kött och all sill då förstås.

Jag höll mig i skinnet och fick likväl det som är godast. Sådana gånger är det lätt med dietande. Däremot tog jag mig en festsnus efter både sill-lunch och grillkväll. Nu ska jag erkänna att jag inte köpt en snusdosa på snart tre veckor. Däremot har jag norpat en pris här och där med ojämna mellanrum. I praktiken är konsumtionen minskad till en tiondel av vad den var och vissa dagar har jag ingen pris att norpa, så då blir det så klart ingen. Men de två jag norpade på midsommarafton var förgiftade tror jag. Dryg abstinens på midsommardagen och mer eller mindre binge-eating heal dagen. Även om jag kan hålla ned på kolhydraterna när jag glufsar, så lyckades jag faktiskt äta mig illamående. Det är nästan imponerande.

De senaste tre dagarna har det blivit glasstillverkning. En vitchokladglass med limecurd (köpescurd smakade inte så bra som jag vill så denna måste jag nog göra om), en mjölkchokladglass med kanelsmak och idag har jag kokat ihop en mörk chokladglass med passilla chili. Svårt att låta bli att smaka – inte så mycket för att det är gott – vilket det förstås är – men mest för att veta om det blivit så som jag tänkt mig.

Jag misstänker eller fruktar att de närmaste dagarna, fram till lördagen, kommer att bli på samma vis nu när all mat ska förberedas inför whiskyklubbens sommarträff. Jag har därför givit mig tillåtelse att inte grina över vågen eller måtten vid denna invägning eller nästa.

Nu blev det inte så farligt idag trots allt – men nästa måndag kan det bli läskigt. Det blev hur som helst inte en ny bottennotering (om jag räknar med den vikt jag har under veckorna) – men i grafen blev det en tangerad lägstanotering. Men det har totalt sett inte hänt mycket de senaste 4 veckorna. Jag har ju märkt och noterat, planerat och försökt, men snusstoppet lade fler käppar i hjulen än vad jag trodde. Nu ska jag väl vara förbi de värsta hindren – tja, och så kan jag ju ge fan i att festsnusa och därmed åka rutschkana tillbaka mot beroendet.

Men det är ju också dags för redovisning av mått:

Så även utan någon större viktnedgång sedan förra mätpunkten så minskar måtten ändå. Det är ju bra förutom för plånboken då man måste köpa nya kläder. Kan placeras i facket angenäma problem dock. Förutom då att jag hatar att köpa kläder – och lär antagligen göra det oavsett hur min kropp är formad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *