Lång promenad idag. Motvind hela vägen till södra allen’s start. Medvind hela vägen till Kubikenborg. Motvind hela djäveluppförsbacken hem. Men ytterligare 8 kilometer är lagda till handlingarna.

Jag testar att visualisera på ännu ett vis tills vidare. Jag har alltid velat ha en liten ticker som visar progress på något vis. Nu har jag kommit en tredjedel på vägen, då känns det lite mer hoppfullt och “värt” att visa upp.

Så i morse, stod vågen på 112 kg. En större milstolpe än att ha tappat 15 kilo, vilket jag kunde visa på igår. Nu är alltså 16 av 48 kilo avklarade. Exakt en tredjedel. Och det på 3 månader och en vecka ungefär. Det innebär att strax efter nyår skulle jag nå min målvikt med nuvarande tempo.

Det tror jag inte att jag kommer att lyckas med. Nu har viktnedgången varit ganska bra hittills, absolut, men det har varit en del slarv och avsteg. Avsteg kommer jag nog att fortsätta med, men jag kan ju försöka hålla igen i alla fall. Slarvet däremot, det ska bort. Därför tror jag att jag i teorin kan hålla ett högre tempo i nedgången.

Men det finns två saker som talar mot. Viktnedgången i sig kan motarbeta viktnedgången. Ju lättare jag blir desto lägre blir belastningen jag utsätter mig för (vid samma intensitet). Så jag måste öka intensitet för att bibehålla energiåtgången. Det andra är förstås att ju närmare jag kommer en normaliserad vikt, desto mindre sugen kommer kroppen att vara att släppa på sina reserver. Det kan helt enkelt gå långsammare. Men, som kontring till detta:

Jag vill röra på mig mer och med mer intensitet nu samt att jag kommer att ligga lågt i energiintag och högt i energiförbrukning. Även om kroppen vill hushålla med energin kommer den inte att kunna göra det riktigt så enkelt. Kampen fortsätter. Och här kommer tickern!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *