Fullt upp på dagarna, fullt upp på kvällarna.

Fullt ös på jobbet men ändå energi för att göra saker hemma istället för att dega framför datorn hela kvällen. Det känns nästan fantastiskt att ha den här energinivån, och det även utan snus och koffein. Obegripligt nästan. Det är skönt att kunna stanna upp och faktiskt reflektera över det och inte bara rusa vidare.

Viktnedgången har avstannat lite och jag kan peka på en mycket stark misstanke. Jag har inte fört viktdagbok särskilt rigoröst. Tja, faktiskt inte alls de senaste dagarna. Hämtmat är alltid klurig att uppskatta, speciellt när man faktiskt inte alls kan receptet. Igår blev det kycklingspett i jordnötssås. Jordnötter är inget vidare lågkalorimässigt sett, men det var gott och riset står jag så klart helt över i alla fall.

Men skärpning måste till, åter till full kontroll över vad jag stoppar i mig. Det är pinsamt tydligt att om jag inte håller koll och granskar det jag sätter i mig, sätter jag i mig för mycket eller saker med lite för fel näringsinnehåll. Självbedrägeriet innebär ju att om jag inte bokför det kan det inte vara farligt. Rätt korkat. Omedelbart upphörande beordras härmed.

Jag fick brev från min familjeläkare idag. Dubbla dosen av blodtrycksmedicin omedelbums. Och det är väl en bra idé, eftersom tidigare dos inte haft någon effekt. Därifrån jag kommer skulle jag gärna ha sett lite fler rekommendationer, men icke. Jag hade tydligen också förhöjt långtidssocker (inte konstigt med tanke på hur jag åt veckorna innan testet) men också hög urea. Inte osannolikt att det beror på att jag äter lite mer protein än tidigare. Eller så är njurarna inte helt ok. Läkaren trodde också att jag hade gikt. Vilket jag inte har eller har haft. Men jag fick fortfarande inga värden. Nästa gång vill jag gärna ha möjligheten att tolka själv. Jag får nog begära ut min journal.

Hur som helst blev jag också kallad till ett nytt provtillfälle för både blodtryck och nya blodprov (uppföljning till medicinhöjningen misstänker jag). Jag antar att jag kommer att få begära ut journalen om jag ska få de siffrorna. Men jag ser fram mot att få jämföra hur som helst. Vad har motion, viktnedgång, medicin och andra livsstilsförändringar åstadkommit på bara några få månader. Spännande värre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *