Studentskiva och “rask promenad”

Min frus kusin tog studenten idag. Svärmors svägerska (häng med på den!) var väldigt tillmötesgående och ordnade ihop en liten plocktallrik åt mig med lite godsaker, trots mina protester. Grillbuffén lite senare gick också alldels utmärkt att hitta guldkorn i. Eller snarare, det var lätt att stå över den förbjudna frukten. Kött/fågel och kladdiga såser räcker långt. Vitlöksoliver som tilltugg. Mums. Jag har fortfarande en del att lära om smaksättning och kryddning verkar det som.Jag tycker att en matvara ska få smaka det den ska smaka. Så oförfalskat som möjligt. En bit kött ska smaka kött, inte CajP’s Grillolja. Men jag ska nog börja titta lite på gråskalan mellan det svarta och vita perspektivet. För köttet och fågeln som serverades var verkligen riktigt goda. Nästan löjligt goda…

Det gjorde förstås också att även om jag hållt mig till mina planer blev det halvklurigt att göra uppskattningar. Om jag har lärt mig någonting, så är det att inte lita på mina uppskattningar. Jag skulle misstänka att jag landade någonstans under 2000 kcal och med kanske 4-5 E% kolhydrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *