Veckorapporten.

Kurvan fortsätter i samma riktning som tidigare, vilket förstås är trevligt att se.

Men känslan av att kunna böja sig framåt och kunna plocka upp någonting från golvet utan att behöva gå ned i spagat känns bättre än snygga siffror i ett diagram.

Att psoriasisen tagit några stapplande steg bakåt ser jag också som en ren hälsovinst. Om det beror på mindre glukosbelastning, viktminskning i allmänhet eller proteiner från sädesslag (ofta anklagade för att förvärra autoimmuna sjukdomar), spelar ingen roll. Jag skulle kunna experimentera med att förändra kosten fram och tillbaka för att försöka hitta ett mönster – men den experimentlustan hoppar jag över. Den här gången är det den rena effekten jag vill ha. Och som jag tydligen får.

I morgon är det äntligen dags för blodtrycksmätning. Jag förväntar mig att jag även får resultat på alla mina blodvärden. Jag är förstås sugen på att ta om alla blodprover om någon månad eller så för att se om och hur de förändrats. Jag ska nog fika lite efter det vid besöket.

Den dagliga viktkurvan, den som jag inte visar, är bra mycket mer guppig än veckokurvan. Inte så att jag slits mellan hopp och förtvivlan från dag till dag – men lita på mig när jag säger att den inte är så rak och fin som kurvan nedan.

Så, -14,2 kilo sedan start som var för knappa tre månader sedan. Knappa 34 kilo kvar till målvikt.

One thought on “Veckorapporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *