Fredagsmys…

… är ett av de ord som får min hud att knottra sig av obehag. Man kan och ska mysa varje dag och varken mer eller mindre på fredagar. Hittepåidé som bara begränsar tankar och känslor.

Idag upplevde jag någonting sällsport underligt. Jag fick inte uppleva mättnadskänsla under hela dagen. Det blev en halvdan lunch förvisso, porterstek i jobbrestauranten. Lite besvärlig att uppskatta energimässigt och den mättade inte alls faktiskt.

Men under kvällen så tog det faktiskt inte stopp någon gång, även om jag hade ungefär samma fördelning mellan kolhydrater, protein och fett. Men, missförstå mig inte. Jag kände fysiskt att magen var full, men någon känsla av att det var nog dök aldrig upp. Jag har varit med om det här tidigare – men aldrig med begränsade kolhydrater. När jag sedan analyserade siffrorna så kunde jag inte hitta något skäl alls till att den här dagen var annorlunda än någon annan energifördelningsmässigt. Jag misstänker att det här var ett emotionellt ätande. Tröstätande eller bara ren och skäl binge-eating. En ganska obehaglig känsla faktiskt, speciellt efter att ha haft hög stabilitet under de senaste veckorna.

Jag fick också, för första gången sedan starten av kolhydratrestriktionen ett sötsug. Jag provade med en bit mörk choklad, men det gav ingen effekt. Till slut blev det två grissini med ett rejält lager bregott. Därefter gav jag upp. Hade jag givit mig hän hade det blivit bra mycket mer än ett par grissini. Så jag fick gå till sängs med känslan av att inte vara mätt.

Jag misstänker att det kommer att avspegla sig på vågen lördag morgon, men så får det bli. Jag har också, i det mindre offentliga rummet skrivit ned mina funderingar och andra känslor för att se om det finns spår av emotionellt ätande. Nästa gång det sker ska jag dokumentera det även då, samt jämföra noteringar.

Så idag presenteras inget energifördelningsdiagram, det skulle ändå ha blivit missvisande iom att jag inte riktigt kunde uppskatta lunchens fördelning.

I min dolda bokföring har jag registrerat dagen som 3000 kcal. Jag tror inte att jag fick i mig så mycket, men det får duga som approximation när jag tittar på den längre uppföljningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *