Och så dagens energifördelning

Det blev en smått ogenomtänkt lunch idag. Stället jag besökte hade en korvgryta med en ganska simmig sås och rätt mycket lök. Stekt lök utvecklar en massa socker jämfört med rå. Det är därför stekt lök är söt och god (förutom lite glutaminsyra som också utvecklas – ännu godare men inte “onyttigt”).

Istället slängde jag mig på köttbullarna utan vidare eftertanke. Men det var ju sådana däringa halvfabrikat. Typ hälften potatismjöl. Jaja, det var gott i alla fall, men skevade till dagsbalansen rätt rejält.

Jag testade socker och ketoner tre och sex timmar efteråt. Jag verkade inte ha passerat njurtröskeln och koncentrationen av ketoner var fortfarande hög, så det verkar inte ha fått någon alltför hög effekt.

Någonting som kanske mitigerade en del var en promenad direkt efter lunchen på knappa 30 minuter. Hur som helst, så här ser det ut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *