Mors dag!

En pseudo-tradition jag egentligen aldrig hyst något större förtroende för. Jag tycker på något vis att det är underligt att man behöver en speciell dag att helga sin moder. Det är väl någonting man borde göra varje dag egentligen.

Jag kan också tycka att den här typen av dagar kan vara ett slag i ansiktet på de som inte längre har någon mor i livet. Precis som Alla Hjärtans Dag är ett slag i ansiktet på en del, antagligen inte alla, singlar. Samma med Fars dag och så vidare.

Men den släkt jag gift mig in i har lite andra traditioner så först besöktes svärmormodern, därefter min mor och till sist middag hos svärmor. Hos frugans morföräldrar är det standard med sju sorters kakor och inte helt sällan en tårta. Lite dämpad stämning för mig som nöjde mig med en kopp kaffe. Men, inget vara för evigt. Om en sisådär 30 kilo borde jag kunna släppa till för en tårtbit då och då.

Nu har jag fört matdagbok i en dryg vecka och det har varit väldigt lärorikt. Det har också visat sig på vågen – och antagligen även på andra kroppsmått. I morgon lägger jag till ännu en graf, den gången för omfång. Det jag däremot inte har gjort med min matdagbok är att bokföra upplevd mättnadsgrad och när jag återigen känt mig hungrig. Jag märker hur det känns som om jag ökat intaget under de senaste dagarna utan att jag egentligen känt mig mer mätt. Jag måste djupdyka lite i vilka olika matvaror som ger mer eller mindre mättnadskänsla. Samt på bättre sätt hålla koll på när det blir någon form av motion för att kunna se till vilken grad det påverkar eller inte.

Skönt är det, hur som helst, att jag väldigt sällan känt någon akut hunger.

Någon gång under veckan tänkte jag också inleda nedskrivandet av någon form av affirmation eller på annat vis glädjeupprop. Det har visat sig ett antal bieffekter av mitt försök att nå en bättre hälsa. Små saker som gör mig ganska glad och påminner mig om hur ett smalare eller mer obekymrat liv kan vara. Det är dags att dela med mig även av dem. Om inte annat för att jag ska kunna gå tillbaka till vad jag skrivit och reflektera över hälsovinster och därmed påminna mig om hur jag inte vill att det ska bli igen.

Nåja, dagens energifördelning blev så här:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *