Kosläpp, utomhusarbete och inomhusarbete

Lördagen bjöd på en härligt aktivitetspackad dag. Upp i ottan (tja, till klockan 11) för att bevittna kosläpp på Söderåsen. Rackarns mycket folk hade bestämt sig för samma sak. Jag hade nog rätt höga förväntningar på hur ystra en drös vintertrötta kor skulle bete sig, men ja, lite glada verkade de vara i alla fall.

Därefter utomhusarbete i ett par timmar. Det är inte alltid roligt att skrubba saker, men med ett glatt arbetslag så gick tiden fort och arbetet blev gjort. Tyvärr kan jag inte beskriva saker i bättre detalj ännu, på grund av arbetets natur. Jag avskyr den typen av cliffhangers, men jag inser nu, i ett annat ljus, att det inte finns så många alternativ än att bara vara tyst. Och det vill jag inte heller vara.

Efter midnatt, så egentligen inte på lördagen, blev det också lite arbete, fast på riktigt den här gången då Företaget hade sin kvartalsenliga planerade driftstörning. Det gick förstås, för mig, utan något som helst debackel. Förutom att tre kaffeapparater vägrade stå till tjänst och att det frestades med smågodis likväl som pizza, var det faktiskt både skönt och roligt att få göra lite nattjobb igen. Jag upptäckte hur mycket jag faktiskt saknat det.

Trots att jag kunde motstå Företagets frestelser blev det ändå en ganska hög halt kolhydrater under dagen. De flesta kom av att jag försökte tömma en back lättöl på egen hand. Jag nådde till fem flaskor av 20. Jag behöver nämligen 60 tomma bruna flaskor inom ett par dagar för tappning av öl. Men nog om det tills tappningstillfället kommer.

Hur som helst, energifördelningen blev för lördagen:

2 thoughts on “Kosläpp, utomhusarbete och inomhusarbete

  1. Du kanske kan smyga runt bland glasåtervinningsbehållare (för färgat glas) och helt sonika sno 55 bruna flaskor. Fan vet om inte det är enklare än att hälla i sig all den ölen.
    Hur som, lycka till!

    1. Näe, jag hinner inte hälla i mig allting. Det får bli slasken till sist misstänker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *