Obokförd dag

Det blev en rätt kontrollerad lunch idag. Köttfärsbiffar, oliver, riven ost, hackad gurka och vitlökssås. Jag uppskattade inte vikt och har därför inte beräknat heller. Men jag gissar att det motsvarade ungefär gårdagens 850 kcal.

På kvällskvisten fick jag äntligen chansen att utnyttja min födelsedagspresent (från Augusti). Ursprungligen en whiskyprovning som blev flyttad, därefter inställd. Jag bytte till en annan whiskyprovning som blev … inställd. Till sist brast det för mig och jag valde därför en provning med “Vin till grillat”.

En riktig höjdarprovning. Viner som i sig var trevliga omatchat – dessutom med ett litet smaktest mot de fem grundsmakerna. Och därefter mat. Kall mat. Kall kyckling, kall fläskkarré. Kall lax.

Men ta mig tusan, det var smaskens hela vägen. Det fanns bara en 1+1=3 matchning, men det gjorde inget, för ingen av de förplanerade matchningarna var 1+1<2.

Det var trevligt, gott – men dessvärre lite potatisgratäng, potatissallad och potatisklyftor. Men, det var matskedmycket så inget gigantiskt avsteg, men ändå.

Fast det tog jag. Dundertrevlig kväll med frugan och överlag ett bra sällskap. Väl investerade pengar och det gav definitivt mersmak.

Men ingen schysst graf idag. Det bjuder jag på. I morgon blir det andra köttfärsbiffar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *