Söndagsbrunch med frugans familj

Idag så kom svärmor och hennes föräldrar för en liten brunch. Svärmor fick vara med och hjälpa till med matlagningen och hade med sig en svamppaj på rödgul trumpetsvamp samt smördegspiroger med fetaost, ruccola och vitlök. Mycket trevliga bekantskaper båda två.

Själv kockade jag ihop fruktansvärt goda scones och en trave engelska muffins. Dessa serverades med vispad grädde och lemon curd, ginger jam eller hallon- och passionsfruktssylt. Om man inte ville ha det så sötsliskigt kunde man välja på philadelphiaost, skinka eller medvurst, gurka, tomat och ost. Sedan fanns det förstås lite pekannötspaj kvar. Trevligt och gott.

Och på tok för mycket kolhydrater för mig. Men test senare på kvällen påvisade inte att jag passerat njurtröskeln och det fanns fortfarande spår av ketoner. I morgon är det invägning och mätning. Jag har inga större förhoppningar med avseende på hur jag ätit idag. Men det skiter jag i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *