Lång dag, trevlig, men lång.

Dubbla aktiviteter stod på dagens schema. Först whiskyprovning och därefter lite galej för frugan. Jag var lite orolig på förhand över hur stressig dagen skulle bli, men allting gick faktiskt som smort.

Lite syndande blev det. Jag hoppade över den dubbelbakade cheddarpotatisen och provade istället en pajbit av pekannötspajen. Så här i efterhand ångrar jag mig lite grann. Jag borde ha tagit lite potatis istället. Pajen smakade bra, men jag är inte lika mycket efterrättsmänniska som potatismänniska. Och självfallet blev en av potatisarna al dente. Och den fick frugan. Lyckligtvis tyckte hon inte att den smakade så där utpräglad potatisstärkelse, så det var ätligt ändå.

Köttbitarna var däremot inget höjdare. Oxfilé lika mör som innanlår är ingen höjdare. Näe, det var nog att ta i, men det var inte direkt en sönderfallande oxfilé vi blev drabbade av. Ingen vattenugn i världen kunde nog rå på den. Väldigt tråkigt när råvaran inte är bra.

Jag gjorde inga tester under dagen eller kvällen. Jag kan tänka mig att whisky och pekannötspaj antagligen rubbade biokemin en del, men jag tog semester från tvångsmässigheten. Jag borde se resultat av det idag även idag ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *