Idag handlade det inte så mycket om mig.

En riktigt bra dag måste jag säga. Två bra möten på jobbet, en äventyrsresa till sjukhuset som i slutändan inte bara gick som jag ville, det var dessutom en mycket trevlig upplevelse. Det påkallade firande framåt kvällskvisten. Panerad spätta med skarpsås.

Så ja, idag klev jag nog långt över gränsen för mängden kolhydrater jag ska få i mig. Det ska bli lite spännande om någon timme eller två och kontrollera hur jag ligger till i ketosen (och faktiskt, se om jag nu fick så pass högt blodsocker att jag passerade njurtröskeln igen. Idag tänker jag inte bli rädd eller orolig. Fram till för drygt två veckor sedan brydde jag mig inte alls – det räcker för att rationalisera bort ett planerat och accepterat snedsteg.

Resten av kvällen och förmiddagen i morgon blir det städ och matlagning. Frugan fyller år och då vankas det oxfilé med dubbelbakad cheddarpotatis, bearnaisesås och en pekannötspaj med grädde/glass till efterrätt. Jag slog till och med på stort och spräckte min komfortzon gällande rödvin och handlade in en 275:- Amarone istället för de hälften så dyra Ripasso jag brukar komma hem med. Jag har ju lite parmesan i kylen, så det måste ju smakmatchas. Det ska ju bli gott…

Söndagen bjuder på brunch för valda delar av frugans familj. Det blir lite engelska muffins, scones och paj. Det blev en succé förra året, jag förväntar mig ingenting annat i år.

Bra dag, fredag och jag trivs med livet. Tja, förutom det där med städningen då…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *