Bra puls, lika uselt blodtryck = Ångest och högre blodtryck.

Jag ska slänga min blodtrycksmanschett. Det är en liten ångestdrivande maskin!

Min puls har gått ned en hel del. Det har säkert med medicin, avsaknad av kaffe och nikotin samt kosten att göra. Jag kan inte påstå att jag har en bra vilopuls, men den är bra mycket lägre än tidigare. Dygnspulsen verkar också vara lägre.

Mitt blodtryck blev ganska mycket bättre under de första dagarna efter att medicinen sattes in. Men nu, tja, den verkar faktiskt inte ge så hög effekt. Jag avskyr faktiskt hur enkelt hjärnan och fantasierna kan skapa obehagskänslor i kroppen. Efter att jag tagit det lugnt ett bra tag tog jag ett liggande blodtryck. Det var högt. På tok för högt. Det verkar inte som om medicinen hjälper alls för blodtrycket. Så direkt efter att jag inser att jag fortfarande har förhöjt blodtryck börjar jag känna smärta i bröstet. Generella obehagskänslor springer genom kroppen och jag känner hjärtslagen i öronen. Men jag vet att ingenting egentligen har hänt. Jag har bara läst av lite siffror på en display. Jag ska sluta använda skiten. Även om blodtrycket är högt så hjälper det ju inte alls att skapa ångestkänslor. Jag tänker inte mäta mitt blodtryck igen förrän jag kommit under 100 kg i vikt.

Jag är dessutom hungrig. I morgon är det provtagning på VC. Fasta från 20.00. Inget mer vatten efter midnatt. Jag vill ha mat nu. Antagligen bara för att jag vet att jag inte får. Bläh.

One thought on “Bra puls, lika uselt blodtryck = Ångest och högre blodtryck.

  1. Det skulle lika gärna kunnat vara jag som skrivit ditt inlägg. Mitt problem är ångesten i sig som sjukdom, inte nikotin, men jag ser också en blodtrycksmanchett eller en läkares vita rock som djävulens påfund. Jag kommer nog aldrig att få veta mitt riktiga blodtryck, såvida inte min sambo tar det när jag sover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *