Men exakt hur ska kosthållningen vara?

Jag har bestämt mig för att äta någon form av lågkolhydratkost. Jag vill inte ha för högt blodsocker på grund av att jag smäller i mig kolhydrater. Jag vet däremot inte om jag tänker försöka med LCHF på riktigt. Jag vet med mig att jag har svårt att få i mig så pass mycket fett som krävs för att det ska klassas som LCHF – och det är fortfarande lite av ett stigma att “komma ut” som LCHFare. Inte för att jag skäms, det gör jag absolut inte. Jag har inte heller något problem att förklara hur biokemin fungerar för den som inte förstår. Men jag vet faktiskt inte om jag orkar förklara.

Om jag bara säger att jag drar ned på kolhydraterna utan att ge det någon rubrik verkar det vara mycket enklare. När jag berättar att jag drar ned på socker och läsk så nickar alla förstående. Då behöver jag inte beskriva att jag skyr potatis, ris och pasta i lika hög grad.

Jag är mer en ProteinPower-kille. Det har alltid funkat för mig under de perioder jag testat och är i princip samma sak som LCHF, förutom då HF. Det blir mer LC av det. För jag äter inte för mycket protein heller.

Jag tror att jag lirar vidare lite som jag gör just nu med mina ölkorvar, ostskivor, broccoli, blomkål, coleslaw och fläsk eller nöt. Jag får väl utvärdera framöver om det funkar tillräckligt bra eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *