Ketos, var hälsad!

En liten promenad runt Sidsjön med frugan, någon timme för glukoneogenesen att lugna sig (den verkar alltid gå i spinn när jag motionerar av något slag medan jag är på lågkolhydratkost). En liten provsticka och vips, full ketos. Det tackar vi särskilt för.

Vid blodtrycksmätningar hemma verkar också både puls och blodtryck vara sänkt jämfört med toppvärdena. Dessvärre fortfarande över gränsen för vad som är bra.

Jag har för en gångs skull inget problem att hålla kosten. Jag känner mig inte särskilt sugen på avsteg och om tanken ens förekommer mig så är den rätt lätt att slå bort.

Nästa steg är att reducera nikotinet. Jag provköpte dosor av ett skumt märke som har fem olika varianter, med normal mängd nikotin, 75%, 50%, 25% och inget nikotin. Det smakade inte särskilt gott, men jag tänkte att jag alltid skulle kunna försöka trappa ned lite i taget.

Normalt sett tycker jag att man ska sluta tvärt. För mig känns det som om en nedtrappning bara är att förlänga plågan. Likaså med plåster, tuggummi eller sugtabletter. Även om de säkert har en tröstande effekt så är de inte riktade mot snusare i riktigt samma utsträckning. En snusare tjänar ju inte lika mycket direkt.

Jag var också och dallrade under 120kg gränsen vid morgonvikten. Det skulle innebära att återstående viktnedgång (till mitt slutmål i alla fall) nu är mindre än 40 kilo. Baby steps.

När jag kommer under 115 kg ska jag antingen köpa T-bensstek eller en rejäl Clubsteak åt mig och frugan. Vitlökssmör och lite smörfrästa primörer. Mums. Det kanske blir till nästa helg. med lite flyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *