Gurkcool doktor

Jag tog morgonblodtryck, det var ungefär lika högt som dagen innan. Ingen frukost. Jag har fortfarande inte någon aptit. Pallrar mig iväg till jobbet för att inte långt senare gå upp till vårdcentralen Centrum för att träffa distriktssköterska.

Jag kom fram med 15 minuter till godo. Då får jag veta att det skulle ha varit bättre om jag varit i Nacksta klockan 11.00 för att då träffa en läkare direkt. Då jag påtalade, med viss stolthet inför mina försök att lösa mitt hälsoproblem, att jag gått till VC och att jag ingalunda skulle kunna ta mig till Nacksta på 15 minuter fick jag en ny tid 13.30.

Den tiden hann jag till. Till min förvåning kände jag också farbror doktorn. Vi går samma danskurs. Från att ha varit en underlig stofil, blev jag nu tvingad till att känna respekt för mannen. Fast det var inte så svårt. Trevlig, professionell, intresserad och cool as a cucumber. Tja, det är inte svårt att förtjäna min respekt då. Han kollade blodtrycket, vi gick över till hans lånerum och vips fanns det ett e-recept med blodtrycksmedicin. Lite snabba råd om att låta bli godis och läsk för blodsockrets skull, inte så mycket alls när det gällde blodtrycket.

Jag åkte till Granlo och hämtade ut medicinen och därefter tillbaka till jobbet igen. Ungefär en timme efter att jag tagit min första tablett Enalapril, kände jag ett lugn i kroppen. Om det var för att pulsen gick ned, för att blodtrycket gick ned eller placebo över att jag nu stod under behandling, det vet jag inte, men det kändes skönt.

I samma veva bestämde jag mig också för att den här känslan är bra och att det nog är en bra ide om jag stressar lite mindre, bryr mig lite mindre om sådant som inte direkt rör mig eller min hälsa och kanske struntar i ännu fler sociala normer än tidigare. Jag har ingen önskan att dö. Så det kanske är en bra idé om jag ger mig själv lite förutsättningar att inte dö.

Danskursen gick bra. Jag trillade inte av pinn och det var varken mer eller mindre jobbigt än annars.

One thought on “Gurkcool doktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *